Alla inlägg den 8 mars 2012

Av Calis Calis - 8 mars 2012 21:00

  Respekt, kärlek och tillit är nyckeln till ett framgångsrikt förhållande!! 

Att respektera varandras gränser och respektera varandra som personer! 



För ett tag sedan slog tanken mig av någon konstig anledning om dagens förhållande. Ni vet folk som blir tillsammans, och gifter sig osv.. Har inte ni tänkt på  


hur oseriösa dagens förhållande kan vara? Och att förr i tiden skilde ingen sig, och att ha en tjej/kille är mer normalt nu än innan. Det finns så mycket som man stör sig på med dagens förhållande, ärligt talat! Vissa blir tillsammans och nästa vecka gör man slut, veckan efter har man hittat en ny tjej/kille. Detta förekommer dock mest bland ungdomar mellan 13-16, men det är logiskt på ett sätt. När man är åtta år gammal kanske man blir kär för första gången, men känslan kanske varar i en vecka om inte mindre eller mer.  Under de åren är det fortfarande lite nytt med att vara kär och man vet inte så mycket om den. Känslorna är lika ivriga som en själv och vill utforska det de inte upplevt, och det vill man göra förstås. 



Men i senare ålder när man blir äldre i ungdomen, när man är sjutton år, eller även arton år gammal! Då är man tillräckligt mogen för att tänka klart och fatta både stora och små beslut. Så varför skiljs man åt olika vägar, när man har spenderat flera månader eller även i vissa fall flera år tillsammans?!? Först tyckte jag att det lät helt orimligt, som om inget av det man spenderade ihop, de månaderna man var tillsammans eller åren. Att man skiljs åt som om inget hänt, som om alla de minnena var betydelselösa. Och de underbara minnena man skapat blir ett minne blott, även om man saknar de stunderna långt in i framtiden. Och det slutar oftast med att en blir sårad, och den ena vill göra slut.  Egentligen blir båda sårade även den som vill göra slut. Alla de minnen man skapat betyder så oerhört mycket, men att man inte känner pirret i magen eller en ''levande'' och varm känsla i bröstkorgen längre. Det gör ont för båda två. Även om båda blir sårade så blir det alltid en som blir mer sårad, och som får i uppgift att försöka gå över den personen man nyss varit ihop med. Det känns helt enkelt inte som att kärleken tas på allvar nu för tiden.. Det känns som att det inte finns någon mening alls, och det är väl det som gör att man blir så osäker, det blev jag i alla fall. Precis som alla andra vill jag inte bli sårad, och jag vill dela kärleken med min älskade, och inte skiljas åt. Men när något tar slut så börjar något nytt, och vissa saker kan man inte kontrollera. Vissa saker måste man flyta med dess kraft, och försöker man få tag på det och få en gnutta kontroll kan saker gå åt skogen! ;)  



Vi lever i en ny tidsålder och friheten är stor, är det kanske därför folk får en massa killar/tjejer och sedan gör slut och sedan tar de den som står på tur? Även föräldrar som skiljer sig och barnen blir tvungna att drabbas av den tråkiga nyheten?. Gör folk såhär pga stor frihet? Om svaret är så, så är det logiskt men dumt som fan måste jag erkänna! Men tror inte att det har med hur stor frihet man har att göra. Däremot påverkar det de yngre mest. Alla vill ha en tjej/kille, och många blir ihop för att de just vill ha någon att hålla om, någon att dela sin glädje med och känna en sorts trygghet. Men sanningen är det att det är aldrig riktig kärlek, man är kär i kärleken inte i personen. Om ni förstår skillnaden! Från att vara förtjust i varandra och tillsammans kan man bli kära i varandra med tiden.  

 

Jag hade ett samtal med min närmsta vän om det här, tyckte verkligen att det var helt sjukt och inte logiskt på något sätt alls, att folk kunde bara bli tillsammans och göra slut helt plötsligt.. Liksom '' Vad fan, vilken sjukvärld vi lever i och så osäkert!!'' Hur ska man känna sig säker i sitt eget förhållande då? När man vet att det kanske kommer ta någon slut någon gång? Men frågan är att man inte vet när förhållandet tar slut, och det gör att man blir osäker. Alla vill gå på samma väg med personen de är förtjusta/älskar. Ingen vill ta två olika väggar, men det är de som också är spännande. Man vet aldrig vad som dyker upp om man skiljs åt! ;) Mitt tips till er alla är att bara vara er själva, behåll lugnet och njut av vartenda sekund med era partner. Så är chansen stor att ni inte ens behöver göra slut. Kanske kommer ni gifta er och få barn tillsammans. Vem vill inte ha en sådan framtid med tjej/killen man gillar? Men tyvärr har allt sitt slut på ett eller annat sätt.



För i tiden för bara 15-30 år tillbaka så var det inte så vanligt med skilsmässa. Varför var det så? Var det för att man tog kärleken och sina förhållande på mer allvar? För i tiden så var det dåligt att skilja sig, för att man fick lägre status och det förekom en massa dåliga rykten om en. Det var en ful sak att göra, precis som att små barnen skulle respektera de äldre. Men nu räcker fler ungdomar fingret åt de istället. Men hade man en bra anledning till att skilja sig om man var gift var det bra att göra det, tycker jag. Men tyvärr tyckte inte alltid samhället likadant. Dock tror jag att man tog kärleken och förhållande på mer allvar i med att det var dåligt att skilja sig tyckte folk. Man försökte lösa de problem som fanns och se om det gick att lösa de. Gick det, så var det bra för de. Gick det inte så skilde paret sig eller levde ihop olyckligt, bara för att inte få dålig rykte om sig och slippa en massa blickar på sig. Precis som arabländer exempel, där får man automatisk dålig rykte om man skiljer sig, och man anses som en dålig fru. Det är mycket mildare för männen, de kan gifta om sig och de blir inte förföljda av en massa rykten. 


I med det inte finns pojkvän/flickvän i mellanöstern, förutom bland ungdomarna. Men allt sker hemligt utan föräldrarnas vetskap. Och det vet jag av egen erfarenhet då jag besökte exempel Irak för några år sedan. Detta kommer däremot bli vanligare allt med tiden. När kan man hålla hand i hand med sin partner mitt i stan där? Det vet jag inte, men gissar nog på att det är flera år tills dess. Mer än tio år gissar jag på.



I grunden så är det tydligt att om det var lika normalt som idag att skilja sig så för i tiden så skulle folk gjort det, faktiskt skulle en hel del människor göra det. Bara för att folk inte skilde sig betydde det inte att de älskade varandra, föräldrarna/paret kunde lika gärna ge varandra ''bitch'' blickar och ogilla varandra, men hålla hand och tvinga sig själv att le så fort de fick blickar på sig, som om de vore de gladaste och kärleksfullaste par. 


 Så det är ganska bra med att man kan skilja sig, och att det har blivit mer acceptabelt idag än innan. Jag känner däremot att förhållande och dess problem tas på mindre allvar av många par som finns här i samhället. Bara för att man bråkar och tjafsar och inte finner någon lösning på det. Så gör man slut och hips vips, hittar man en ny partner. Samma problem återstår och man gör slut, och när samma problem dyker upp igen med nya personer så gör man slut.. IGEN! Man måste verkligen sätta sig ned och prata allvarligt för att finna en lösning och lägga det bakom sig. Annars riskerar man att fastna på den nivån och då gör man slut med sina nya partner när en sådan eller liknande problem dyker upp. Finner man någon lösning så är det bara positivt, om inte så kan man välja att gå sina egna vägar.  




Och till er killar! Kalla INGEN tjej för någon fult ord så som: slampa, billig eller hora, bara för att ert förhållande spricker. Så sprid inga rykte banne mig!!!  


Och detsamma gäller även er tjejer!  


 


Vad tycker ni om dagens förhållande? Är det bra att man kan skilja sig eller att bara vara ihop och få barn, eller måste man gifta sig? Iså fall vad är skillnaden mellan att vara gift och ihop? Det är bara ett ring på fingret, och lite annat som man ska dela på när man gör slut. Men det får man även göra om man har barn med personen man är ihop med. Så man behöver inte vara gift. Men vad tycker ni? :) 





 


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Tja! Jag är den sjuttonåriga Calis, jag delar jätte gärna med mig av det som händer i mitt liv, det som händer omkring mig och allt annat intressant som händer i ens vardag! :P Huh.. Vem har sagt att det alltid är lätt att skriva ändå om man älskar att sk

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards